e
Banner

Etiketler: karbon salınımı



Maersk Line, Türkiye’yi üç kıtaya ‘tam zamanında’ bağlıyor



Son beş yılda ‘tam zamanında varış’ oranını %90’a taşıyan Maersk Line, geniş servis ağıyla Türkiye’de büyümeye devam ediyor.




CO2 salınımında karayolunun sicili daha temiz


Yayın: 17-07-2013
Kategori: Yeşil Lojistik

Günümüzde karayolu taşımacılığının eşdeğer kapıdan kapıya taşımacılık hizmetleri esas alındığında, diğer taşıma türlerine kıyasla CO2 salınımı açısından daha iyi performansa sahip olduğunu belirten IRU Mal Nakliyesi & Sürdürülebilir Kalkınma Daire Başkanı Jens Hügel, sektörün 2030’a kadar ticari eşya/yolcu taşımacılığına ait CO2 salımlarını %30 azaltmak gibi iddialı bir hedefin sahibi olduğunu vurguluyor.




PepsiCo karbon emisyonuyla mücadelenin merkezine lojistiği koydu



Sürdürülebilir tarım konusunda hayata geçirdiği projelerle sektörüne öncülük etmeye devam eden PepsiCo Türkiye, kurduğu depolama sistemi ve nakliye mesafelerini kısaltarak karbon salınım miktarını %24 oranında azalttı. PepsiCo Türkiye Tedarik Zinciri Direktörü Tolgay Nur, hem lojistik hem de tarım alanında hayata geçirecekleri yeni projelerle 2017 yılı sonuna kadar karbon ayak izlerini %50 azaltmayı hedeflediklerini söylüyor. 




Kombine Taşımacılık Strateji Belgesi hazır



Kombine taşımacılık faaliyetlerini hukuki bir çerçeve kavuşturacak ve geliştirmesine katkı sunacak “Ulusal Kombine Taşımacılık Strateji Belgesi Taslağı” hazır. Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürü Mehmet Mehdi Gönülalçak, dört ana hedef ve bu hedeflerin gerçekleştirilmesine dönük eylem planlarından oluşan strateji belgesinin, alternatif ve sürdürülebilir taşıma modellerinin geliştirilmesinde önemli bir yol göstereceği olacağını söyledi. 




Maersk Line 2020’ye kadar CO2 salınımını %60 azaltacak


Yayın: 27-07-2015
Kategori: Yeşil Lojistik

Karbon ayak izini rahatlıkla ölçen ve bunu müşteriyle paylaşan Maersk Line, 2014’te CO2 salınımını 456 bin ton azalttı ve 98 milyon dolar da yakıt tasarrufu sağladı. Maersk Line Ülke Grubu Genel Müdürü Lars Oestergaard Nielsen, “2007 yılını baz alarak 2020’de %80 fazla yük taşırken, enerji verimliliğimizi artırarak %60 daha az CO2 salımı yapmayı planlıyoruz. Buna göre, 2020’de konteyner başına 30.8 gram CO2 salımı hedefliyoruz” dedi. 





Arkas Line karbon salınımını yüzde 24 azalttı


Yayın: 26-02-2020
Kategori: Denizyolu

IMO tarafından bu yıl yürürlüğe giren uluslararası düzenlemeler dünya denizcilik sektörünü harekete geçirirken Arkas Line sürdürülebilirlik konusunda yıllardır yürüttüğü çalışmaların meyvesini topluyor. Düşük kükürtlü yakıttan hız optimizasyonuna, yakıt tasarruflu gemilere geçilmesinden uygun rota seçimine kadar tüm süreçlerde yapılan değişimlerle 2011 yılından bu yana karbondioksit emisyonlarında yüzde 24 düşüş sağladı. 2020 hedefi ise yüzde 25.




Denizde navlun fırtınası dinmeyecek



Konteyner taşımacılığında yaşanan konsolidasyonlar sonrasında rekabet seçeneklerinin azaldığını, sektörün artık belli başlı firmalar tarafından domine edildiğini vurgulayan Türk Armatörler Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Çınar, navlunu artık taşıtanın değil taşıyanın belirleyeceğini, bu durumun da fiyatları yüksek tutmaya devam edeceğini söyledi. Çınar ayrıca IMO’nun sıfır emisyon hedefi doğrultusunda yapılacak yatırımların doğuracağı maliyet ve hurdaya çıkan gemilerle bozulabilecek arz talep dengesinin de navlun fiyatlarını etkileyeceğine belirtti.




LogD, 1 milyon kg’dan fazla karbon ayak izinin önüne geçti


Yayın: 08-11-2022
Kategori: Lojistik

Geleceğin tedarik zinciri LogD, daha iyi bir dünya ve daha iyi bir gelecek için sürdürülebilirlik taahhüdü konusunda iddialı bir sistem geliştirerek Türkiye’de bir ilke imza attı. Teknoloji, operasyon ve çevreci malzemelerin kullanıldığı sürdürülebilirlik içeren inovatif bir uygulama olan Milk Run Yönetim Sistemi, binlerce ağacın kesilmesinin önüne geçiyor ve dünyaca ünlü şirketlerin karbon ayak izini azaltıyor.




Daimler Truck’tan yük taşımacılığında karbon salımını azaltacak adım


Yayın: 15-02-2024
Kategori: Ticari Araçlar

Mercedes-Benz Türk’ün çatı şirketi Daimler Truck, dünyanın en büyük yenilenebilir enerji yatırımcılarından Masdar Abu-Dabi (BAE) ile yük taşımacılığında karbon salımını azaltma hedefiyle önemli bir iş birliğine gitti.  




Alışan Lojistik’in iklim değişikliği skoru “B-” olarak açıklandı


Yayın: 21-03-2024
Kategori: Lojistik

Karbon Saydamlık Projesi (Carbon Disclosure Project-CDP) 2023 derecelendirme sonuçlarında Alışan Lojistik’in iklim değişikliği skoru “B-” olarak açıklandı. Söz konusu skor ile Alışan Lojistik, global ortalamanın üzerine çıkarak, lojistik sektöründeki çevreye duyarlı yaklaşımını ve sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunma kararlılığını bir kez daha kanıtladı.